Sijoituskissa

Sijoituskissa on kasvattajan omistama jalostuskissa, joka asuu muualla kuin kasvattajan luona. Kasvattajaa kutsutaan sijoitusasioissa kissan omistajaksi, kun taas henkilö jonka luona kissa asuu, on kissan haltija. Sijoituskissa voi olla naaras tai uros. Sijoituskissoja ei sterilisoida vaan niillä on tarkoitus tehdä tulevaisuudessa pentuja.

Sijoitussopimus tehdään, kun kasvattaja haluaa säilyttää tietyn kissan kasvatuksessaan, mutta ei pysty sitä itse pitämään. Sijoituskissan ottaja sitoutuu erilaisiin kustannuksiin ja työmäärään, jolla kissan hinta korvataan kasvattajalle, joten ilmainen se ei ole. Parhaimmillaan sijoitus on hieno kokemus sekä sijoituskodille että kasvattajalle. Sijoitussopimukset tehdään tapauskohtaisesti ja sijoituskissan lopullinen hinta riippuu aina sopimuksen sisällöstä. Jos olet kiinnostunut sijoituskissasta, suosittelemme tutustumaan Kissaliiton oppaaseen.

Tarvitsemme lähialueelta sijoituskoteja, jotta pystymme rajoittamaan kissalaamme jäävien naaras- ja uroskissojen määrää.